Fllowers

Monday, February 28, 2011

Opening Tesco Nilai

tersangatsangatlah penat nye..Opening tesco nilai...orang ramai datang memenuhi tesco...gile punyer ramai lah...dah mcm pesta besar besaran..sedih plak tgk giant(depan tesco) sunyi je....tesco tarik sedikit demi sedikit costumer giant....Redha je la erk GIANT....

Aku masuk shift keje aku pukul 12 tgh hari hingga 12 tgh malam....rase nak pengsan kot keje....dengan ke"busy"ian melanda...department aku part DELICA(kitcchen)...ada ayam panggang,nasi goreng,mee goreng,kway teow goreng,bihun goreng.skewer,Asst.Roll,Asst sausage,Asst ketam nasi lemak,nasi ayam....byk kan....agakagak  kalau korang kat tpt aku mcm mane la korang nak aragement time korang nak masak semua tue?hehehe...aku pon dah ala ala transfomer kat situ apetah lagi korang kan heheh.....paling laris kat tpt aku ayam panggang....ade 3 perisa ayam...terriyaki,percik &Blackpeper....semua merinate gune ready mix nye rempah..hehe...setiap kali org beli aku kena potong-potong....bak kate kwn aku "ko ni dah mcm hang tuah dah" mcm main pedang aku potong ayam tue..wakakaka...lawak je....tp mmg serius kali ni memang penat tahap babun...dah ahh blah mlm aku sorang kot..kwn aku balik pukul 9mlm....3jam aku cover la sensorang...nak buat itu ini...arrggghhhh..rase nak pitam dah....

Balik je rumah aku mandi-mandi,makan & dok lepak atas sofa "life"mesin ni memperbetulkan peredaran darah & urat saraf...mesin ni mmg terbaik babe...mase balik td rase semua sakit sakit nak demam...lepak 30minit je kat sofa tu terus hilang sengal sengal semua.....(promo mesin lak)kalau nak try mesin ni or nak beli contact aku..boleh suggest kan hehe,bpk aku beli mesin ni RM25k..hehe...mahal kan?but mmg terbaik....
skrg kaki dgn pinggang yg lenguh dah ok :) happy kot..esok pegi keje dgn happy lagi.....esok masuk pukul 3ptg...bleh tido lame sikit :)

Friday, February 25, 2011

Kisah Seram Kaki Pancing


Ajis memang kaki pancing, mana saja lubuk & sungai semua dia pergi,
kalau ada yg cakap kat sungai tu ada ikan, ajis mesti pi try mancing
kat situ. Satu hari masa minum kat kedai kopi Pak Ngah Jiman, Ajis terdengar rakan2 sekampungnya bercerita tentang satu lubuk baru yg banyak ikan ditemui kat sungai di kampung seberang, kampung tu agak jauh & pedalaman sungai tu lebih kurang 5 km dr kampung tu, dekat tepi pinggir hutan.


Tengahari tu, Ajis dah bersiap nak pegi memancing kat lubuk yg diceritakan, siap pakai helmet, Ajis masukkan bekalan minum petang
dan pancingnya dlm raga motor. Sepanjang perjalanan Ajis bernyanyi riang, jauh jugak nak ke kampung seberang tu, dah hampir masuk waktu Asar baru Ajis sampai, teringat pulak dia tak sempat solat Zohor tadi & dia terpikir, karang kalau terus pi sungai tu, tak sempat plak solat
Zohor. tak lama kemudian Ajis nampak sebuah surau yg agak uzur kat tepi jalan sunyi kampung tu. bergegas dia berhenti, ditengoknya keliling tak ada orang, sunyi saja surau tu. Ajis segera mengambil wuduk dgn tergesa2 sbb waktu Zohor dah hampir nak habis.

Masa Ajis di rakaat yg kedua, Ajis tiba-tiba terdengar bunyi suara orang ketawa. Bulu romanya tiba2 meremang, "Hish, sapa pulak yg
gelak2 tu?" bisik hati Ajis, setiap kali Ajis sujud, Ajis terasa kepala & tengkuknya berat dr biasa, Ajis tak sedap hati, ni surau tinggal
ker,sbb dah uzur sangat dan alahai, sapa pulak duduk kat tengkuk dia ni.Sedaya-upaya Ajis tenangkan hati, selesaikan solat dgn segera, dia
nak tinggalkan cepat surau tu. Bulu romanya semakin meremang-remang sbb suara org ketawa semakin ramai, ada yg sampai terbatuk-batuk.

Syukur, Ajis dah berada di tahiyat terakhir, selesai memberi salam ke kanan dan ke kiri, Ajis meraup mukanya dgn tangan dr atas ubun2
kepala sampai ke dagu, then tiba-tiba Ajis tersedar.

hehehe...rupa-rupanya dia terlupa nak tanggalkan helmet masa nak sembahyang tadi, sbb terlampau nak cepat, bila dia toleh belakang,
patutlah dengar orang ketawa, rupa-rupanya tok imam, bilal dan orang2
kampung yg dtg nak sembahyang Asar duk gelakkan dia sebab Ajis
sembahyang pakai helmet, patut ler kepala dia rasa berat semacam.

Terus Ajis blah macam tu ajer, tak jadi pi memancing, dia pusing
balik,
sembahyang Asar kat rumah sendiri sajalah jawabnya..
edalaman sungai tu lebih kurang 5 km dr kampung tu, dekat tepi pinggir hutan.


Tengahari tu, Ajis dah bersiap nak pegi memancing kat lubuk yg diceritakan, siap pakai helmet, Ajis masukkan bekalan minum petang
dan pancingnya dlm raga motor. Sepanjang perjalanan Ajis bernyanyi riang, jauh jugak nak ke kampung seberang tu, dah hampir masuk waktu Asar baru Ajis sampai, teringat pulak dia tak sempat solat Zohor tadi & dia terpikir, karang kalau terus pi sungai tu, tak sempat plak solat
Zohor. tak lama kemudian Ajis nampak sebuah surau yg agak uzur kat tepi jalan sunyi kampung tu. bergegas dia berhenti, ditengoknya keliling tak ada orang, sunyi saja surau tu. Ajis segera mengambil wuduk dgn tergesa2 sbb waktu Zohor dah hampir nak habis.

Masa Ajis di rakaat yg kedua, Ajis tiba-tiba terdengar bunyi suara orang ketawa. Bulu romanya tiba2 meremang, "Hish, sapa pulak yg
gelak2 tu?" bisik hati Ajis, setiap kali Ajis sujud, Ajis terasa kepala & tengkuknya berat dr biasa, Ajis tak sedap hati, ni surau tinggal
ker,sbb dah uzur sangat dan alahai, sapa pulak duduk kat tengkuk dia ni.Sedaya-upaya Ajis tenangkan hati, selesaikan solat dgn segera, dia
nak tinggalkan cepat surau tu. Bulu romanya semakin meremang-remang sbb suara org ketawa semakin ramai, ada yg sampai terbatuk-batuk.

Syukur, Ajis dah berada di tahiyat terakhir, selesai memberi salam ke kanan dan ke kiri, Ajis meraup mukanya dgn tangan dr atas ubun2
kepala sampai ke dagu, then tiba-tiba Ajis tersedar.

hehehe...rupa-rupanya dia terlupa nak tanggalkan helmet masa nak sembahyang tadi, sbb terlampau nak cepat, bila dia toleh belakang,
patutlah dengar orang ketawa, rupa-rupanya tok imam, bilal dan orang2
kampung yg dtg nak sembahyang Asar duk gelakkan dia sebab Ajis
sembahyang pakai helmet, patut ler kepala dia rasa berat semacam.

Terus Ajis blah macam tu ajer, tak jadi pi memancing, dia pusing
balik,
sembahyang Asar kat rumah sendiri sajalah jawabnya..

Maksud Nama

MURNI AIMI MARLINA
MMesra
UUntung
RRamah
NNaif
IIkhlas
AAmanah
IIdealistik
MMenawan
IIntuitif
MManis
AAlim
RRealistik
LLemah-lembut
IIntelek
NNaif
AAbadi
Apa ada pada nama?




Korang nak test jugak klik link ini :-    

http://nama.crazyartzone.com/?cat=Perempuan
http://names.crazyartzone.com/?cat=Lelaki

Thursday, February 24, 2011

happy & saddy

Ahad lepas hari freedom aku dari keje-keje yg banyak.....so plan punye plan nak ajak kawan kawan aku keluar ber"KARAOKE" kat REDBOX SOGO....Lagi-lagi we all lame lah dah tak "Meet"..antara my buddies yg dah setuju nak pegi....elna,wawa,hanna,kimmy,fendy & chah.....mmg tak sabar kot nak "meet" korang...Keesokan nye pagi pagi lagi aku dpt plak sms dari wawa, katenya "sorry sis,wawa takleh pegi,wawa demam"....aisehhmenn....hilang sorang lah..ok xpe wawa...next time bleh kot (time ni aku still cool lagi)....selang 5jam lps tu sorang lagi sms "kak aimi,elna tak pegi lah sbb kena jage danish"(adik die)..masih cool down lagi..xper.....no problem......then dpt sms lagi dari Kimmy "weh,kalau elna tak pegi,aku tak nak ahh pegi sensorang"....mendidih kot time ni....aku dah keluar babe...dah nak sampai KL.......then aku pon kate je..ok fine, takyah pegi biar aku sowang je jalan2 lagi bagus.....Maybe kimmy pikir balik die kate "ok,aku temankan,tapi taknak karaoke"....bosan sehh nak pegi mane kalau xbuat sumthing yg best...yg chah plak kate kat aku "die lambat join kate nak pegi kuar ngan kwn die dulu....so tinggal aku,fendy & hana je..mcm tak best lak......lastly aku select sms kt hanna & fendy tak jd...kaciwa kot.....aku turun dari jauh babe..nilai mari ke KL......lastlast kimmy dtg jugak die nak pegi midvalley..sampai je aku ajak lunch..aku belanje die KFC..lps mkn pegi tgktgk kedai Gitar...main gitar....lps tu aku ajak pegi KLCC lak.....sbb nak posepose klcc nye taman cantik kot heheh....terharu gak kimmy dtg temankan aku....kecik atie jugak yg lain xdpt pegi..sbb aku plan dari awal....lastlast manjang tak jadi je.....lps ni tau tau lah kalau aku tak dpt meet korang lagi ok......
sorry kat amy rasya sebab tak pegi bukit bintang....no mood .....tapi aimi mmg sayang amy forever :)

############################################################################################

Sambung Balik....!!

Aku carik makanan & minuman kat Storage KLCC....beli mee goreng,air & roti kat roti boy...kami lepak kat taman klcc ala ala picnic gitu...atleast leh happykan aku.....mase tu kimmy dok buat lawak je..aku gelak terbahak bahak..kimy...kimmy.....ko lah penyembuh luka ku wakakakka...(rock jambu) byk gak gambar kiteowg snap gune camera

                                                        
                                                       GAMBAR+POSE+SANE+SINI


INDAH ALAM DALAM RENUNGAN........
KL INDAH!!!
KLCC


ANAK DINOSOUR TERLEPAS KT KLCC
 
AKU..MODEL POKOK KELAPAK SAWIT
Kimmy,MODEL KELAPAK SAWIT
SWEET COUPLE x?syyhhhhhh...die BFF aku ler....

MODEL SWIMMINGPOOL
TERUJA TENGOK KOLAM TU,KALAU TAKDE SECURITY LAMA DA DEN TERJUN
SHARING IS CARING....PICNIC MKN NI...

Sunday, February 13, 2011

LANGKAH-LANGKAH DAN CARA-CARA MENGHADAPI KECEMASAN


Satu harian..dari pukul 9 pagi sampai 5.30ptg ade Training tentang Langkah Langkah Dan Cara Cara Menghadapi Kecemasan...Kecemasan ni merupakan bantuan awal atau bantuan rawatan yang diberikan kepada seseorang yang tercedera atau sakit secara tiba-tiba sementara menunggu bantuan tiba. <Sblm mendapat Khidmat Ambulans>...yg korang call 999 tue..
***********************************************************************************************************************
Memang best sgt sgt.....dah rase macam amek course doktor plak.....bermacam macam kaedah penyelamatan aku belajar....memang beruntung kot....actually aku sebenarnya dah terer kot semua ni..just refresh balik....almaklum lah aku dulu bekas PBSM Sekolah..so No Promblem lah kan.....
***********************************************************************************************************************
Aku kena buat CPR nye proses kat patung....**tertongengtongeng**..hehe..tp kalau bebetul terjadi..bertapa mulianya lah aku kan menyelamatkan org.......Dari pagi sampai ke petang byk aku blaja :-
 = <~> <~> <~> <~> <~> <~> <~> <~> <~> <~> <~> <~> <~> <~> <~> <~> <~> <~> <~> <~> <~> =
  •  Mengawal  pendarahan  
  • Merawat  Kepatahan Tulang Mangsa 
  • Pengsan  
  • Mangsa Tercekik 
  • Merawat  mangsa  kebakaran   dan  melecur  
  • Keracunan  
  • Renjatan 
  • CPR  
  • Kemalangan  Dijalan raya 
  • Lemas
  •  Memindah  mangsa  
  • tanpa  usungan  
  • Rawatan Luka kecil
    ^Semua kt atas ni Di selangseli kan dengan praktikal.....sesgt la best nye...^

    Saturday, February 12, 2011

    Aku Dan Gitar!!!!!



    -Gitar Kuwh-
      ♫♫♫ ♫♫♫♫ ♫♫♫ ♫♫♫ ♫♫♫  ♫♫♫♫  ♫♫♫ 
    ~Start memula berminat main gitar mase umur aku 16 tahun.....Mase tu My Bro,Amir bwk balik gitar kwn dari U....Nampak sesangat lah best nyer kan......!!

    ~Cuba jugak test main...grenggreeeennnng!!!!....tapi tak tau kord..tak gune Jugak Kan...?So request kat My Bro,Amir ajarkan....but macam tak nak ajar je...ok fine,.....saye akan belajar sendiri....bersungguh suruh mak beli buku kord gitar...tapi tak gune pon sbb gitar plak takder....haha..simpan buku tu buat pekasam.....lps Plkn dpt duit elaun Rm300....ajak My Sis,eyka pegi terminal one,seremban beli gitar tong....warna hitam....kalau xsilap dalam Rm99 macam tu je.....so hari hari pektis bebekal kan buku gambar rajah gitar....

    ~Dalam tempoh setahun just tau kord senang senang jer lah..Almaklum lah belajar sendiri...hehehe.....Dorang kate main bodoh bodoh je..haha....

    ~Umur 23 tahun...(alamak dah lambat sgt nak blaja gitar)..register kelas gitar kat Yamaha Music School,Seremban..start ni aku amik Gitar klasikal...suke sangat sangat kot....time ni kebetulan aku jumpe sowang kwn facebook,Emynisa die pon nak belajar sesame...so we all belajar dalam satu kelas yg same....but emy blaja separuh je dan berhenti....so aku tinggal sowang...dah mula rase malas....haha...kalau berdua mcm happy kot hehehe....jamming lagu lagu lama.....Cikgu gitar aku dulu name Mr tan (giler fasih cakap melayu)..owang melaka lah katekan....kalau kiteowg berdua dah confuse ngan taugeh scale tu mula lah die ajak berjamming...mmg tak boleh blah sebab lagu lagu nya "Rambut mu rambut ku"ayooo......lagu zaman mak bapak aku time mude "Cinta hampa" lah....cramppp otak aku hahah....Aku pon tak lama belajar sane..lelagi tpt tu mmg jauh dari Ktm seremban...berpeluh peluh bwk gitar pegi sane naik "KAKI".....aku break Off (Mcm Putus Cinte plak) dlm pertengahan tahun jugak ....blah mcm tu...ag pon amik basic je kan....xde sijil :)

    ~Disebabkan minat main gitar tak boleh nak delete...so sesaje je aku mintak kat bapak aku gitar lektrik sebijik...mase ni aku dah boleh main gitar...tapi....ni kena bace betul betul....."Aku tau main kord saje"solo solo tu mmg tak lah ....Bapak aku belikan lah gitar sebijik kat area umah aku...tarrega guitar house.....Gitar Ibanez Gio...Babe......pastu amp plak Marshall 40watts ..so ready for concert ...Aku register plak blaja gitar karen kat tarrega guitar house.....kat sane aku blaja dalam setahun...baru satu je Level aku hehe....Cikgu aku pulak name die "Khalid Mohd"...Xstudent UITM.....kat sane aku blaja Jazz....Dari tak minat jazz aku dah jadi minat hehe....sbb aku ni major aku RoCK hehehe...Sejak belajar kat tarega ni..alhamdulilah aku dah boleh main solo....ehehe....bleh action sikit kat kawan kawan :P

    Friday, February 11, 2011

    D`lustre band

    1st single song "Kau Pergi"
    Song/lyric Compose by me

    Wednesday, February 9, 2011

    Drama arahan Khabir Bahtiar Memang Terbaik....selepas Nur Kasih

     GEMILANG



    Add caption
    launching "GEMILANG" 


    Kerja Oh Kerja

    Bermula 26 januari lps sampai hari ini (9feb hb) aku dah 2 minggu bekerja kat Tesco Nilai...Tawaran kerja dlm bidang masak memasak menjadi pilihan...tapi setakat ni belum lagi work in kitchen area...Masih membantu department2 Grocery menyusun barang barang..dari barang yg kecil hingga barang yg lebih besar dari aku....Actually memang tak terfikir dan tak sangka aku akan buat keje ni..adehhhh...setiap kali balik keje mesti nak membute je..penat nye tuhan saje yang tahu.....Hope cepat2 lah tesco siap sgt sgt dah tak larat ni......27hb feb..Opening Tesco nilai..lps tu adalah penentu kepada semua staff sama ada bertahan atau berundur dari keje masing2....nak ikutkan kelulusan aku...sangat tak sesuai la rasenye bekeja kat sane..memandangkan gaji hanya 8ratus je sbln...kalau sblm ni gaji aku keje riban riban..kali ni xpe rendah sikit demi nak kutip ilmu kat sane....kalau aku rase dah cukup..aku mmg resign :)  .....planing nak bukak restaurant sdiri semakin hari semakin menyerlah..Insyaalah......!!!