Fllowers

Monday, September 20, 2010

Raye -10

Byk dapat jemputan Open House dikalangan rakan2..hanya 1 dapat dipenuhi.
Open house rumah my bff..nadia..sekali pandang dah mcm majlis kawen da..siap khemah bagai...bersusun kereta menyinggahi kwsan rumah dier..hehe...byk lauk pauk sesedap termasuk lah landak masak kari..ouhh tak sanggup aku nak makan landak tu sbb aku akan terbayangkan kucing hehe...kesian nak mkn haiwan2 yg comel even halal sekali pon aku xnak mkn hehe...tetamu silih berganti..aku pon da 2 round blasah makan2 dier..mmg full..nak jalan pon malas...hehe..thanks nadia sbb jemput..tahun depan jgn lupe jemput lagi ok....

@OpenHouse Nadia  



@die bwk jalan2 dgn kete barunye.....


lps selesai menjamu selera..masenye untuk meneruskan pejalanan seterusnya ke rumah sowang lagi kwn lama..kat kampung gebok,mantin..rumah dibraeezatul....yg ni mmg xlarat nak mkn dah...just request air suam je..sampai mak dib kate "xkan nak minum air suam je" aku kate mmg nak air suam je sbb tadi da byk minum air manis....takut ade kencing manis hehehe....lps lepak2 sambil longgar2kan perut..teruskan lagi perjalanan raye kerumah sowang ag kwn di desa kasia..but xjadi plak sbb dier xder rumah...pegi begonjeng kt seremban rupenye hehehe...so aku ajak my bff asnurain pegi lepak giant..uurrmmmm.....pon xjd jugak sbb gile sibuk giant that time...so aku ajak ahh die gi mkn ice cream kat iceroom....hehehe...walaupon tgh batuk2 tpt nak mkn jugak heheeh



@as mkn yg ni "Passion fruit & manggo Snow ice"


@aku mkn yg ni "Black Knight-Black sesame snow ice"

Music



 
 Cinta 3 Segi-Aimi Kahar

 Kau Bernama Seri-Aimi Kahar

Keindahan Pantai-Aimi Kahar

Wednesday, September 15, 2010

Raye...ape itu Raye?..so damn boring about my hari raya...maybe just 1st day raye im happy..after then mmg cam hampeh....apsal lah family aku x hargai makne hari raye..bagi aku hari raye mcm hari2 biase je..no something special....& no meaning too..try to find out something makes me happy but still macam S***....parents aku yg susah nak bwk bincang...i`m so sad....arrggghhh....mmg xmenarik hari raye....luck for me sbb ade sibling sporting..leh membahagiakan aku...ahh...pening ahh family aku ni..nak ikut kehendak mereke je..sampai bila?sampai mati?ade sikit picture2 sebelum raya & semasa raye..try too create suasana menyambut raya...tapi semua mcm..........



Pak Ngah & family

Saturday, September 4, 2010

Biskut Raya

Hanya tinggal seminggu lagi hari raya akan menjelang..so untuk melengkapkan lagi hari raye kena ahh bikin biscut raye kan...boleh dikatakan untuk berjimat jugak hehe....kalau selalu org beli je terus kan kedai tapi aku lagi suke buat sendiri sbb lagi puas hati....lelagi lak bile org mkn mesti tanye..sape buat..ahaha...mestilah aku cakap aku buat kan hehe..promote promote beb....so hari raye tahun ni aku plan nak buat 5 jenis kuih....kuih bahulu,kuih goyang,kek oren,biscut almond & biskut arab...aku buat 100 bijik setiap 1 adunan..nak buat byk2 takut dah sampai raye kuih tak jugak siap2 hehe..kalau tak cukup jugak yg lelain sendiri mau ingatlah hehe beli kt kedai sudah....actually along aku pon ade beli kuih raye gak...so dpt ahh menambahkan lagi kuih2 kt umah aku..meriah2 hehehe..skrg ni kuih yg dah siap...biscut almond..100biji..haha..letih aku....