Fllowers

Thursday, November 25, 2010

Luahan Hati Ciptaan Apit Dari Spore

video 



Thanks to acha radzi sbb tag lagu ni  kat wall facebook aimi.... 


Terasa lagu ni macam best plak tajuk lagu Luahan Hati Ciptaan Apit Dari Spore "xsure betul ke x..ade kwn youtube bg tau"..Tapi dah dinyanyikan oleh kumpulan KRISTAL......Band Favorite aku hehe..So aku pon nak try...Tp so sorry sorry mmg tak sedaplah..suara aku out kalau nyanyi sambil main gitar ni..kalau nyanyi saje ok plak...agak confius haha.....so pada yg rasa nak dgr tu dgr la ye....aku nyanyi sambil main gitar karen aku & effect aku...Metal zone..... 

                                                 ❤❤❤❤❤❤❤❤ ❤❤❤❤
 Harap U all happy lah...!!
Kristal pon bwk lagu ni...

Wednesday, November 24, 2010

No Fokus




Mlm td ade pektis muzik but aku langsung tak boleh nak fokus asyik salah je kat tempat yg same....

Rasa macam jiwa tak tenang....rasa mcm sedih..tapi sedih sebab apa aku tak tau & rase mcm sensitive sgt mlm ni...my family gurau gurau pon aku nak amik hati...why lah all this???? Mcm pelik...aku mintak maaf kat kengkwn yg aku terkasar bahasa tadi.....try being recover my soul tomorrow...

Wednesday, November 17, 2010

-Jalan Sane Sini Sinun-

Hari nie 16 nov 2010...kuar hang out with janah & her fwen, fitri (gurl tau)..jalan2 dlm mall kat KLCC je...janji pukul 12 tgh hari mcm tu..be4 pukul 12 tu aku singgah kejup kat klsentral...repair hp...hp dah jadi gile...so terpakse lah reinstall new software...terbang RM50 aku mcm tu je...adehhh......!!!

Sesampai je kat KLCC aku terus pegi kedai Guardian beli oil control film...muke berminyak betul..goreng ikan pon bleh rasenye.....meet same janah kat depan kedai tu lah malas aku nak mudik ke lrt balik..jauh....diaorg sampai dlm pukul 12.20pm....sorry guys xdapat nak mesej or call sbb hp da corupt kan so your number totally semua missing.....mmg biol lah aku mencari cari no balik....lega bila da dpt jumpe janah....1st place kiteowg pegi temankan janah & kwn die pegi carik kerje part time...byk tempat gak kami torai...watson,guardian,kedai assesories wanita,kedai vcd..semua tak dapat..reason tak dapat sebab mereka underage....umur baru 16 tahun..so mmg tak boleh lah.....so pencarian diteruskan..test kat kiosk lak..(stall kecik kecik jual coklat & cenderamate)..semua kate bg nama & no telephone....dan akan dihubungi nanti..sound like seperti susah nak dpt je hehe..tu lah kecik kecik lagi nak keje...kedai terakhir kiteowh torai kedai ezy video....mase tu aku mmg da penat gile dah....lelagi aku dlm keadaan bendera merah ni.....sakit pinggang tak usah ckp ahh....rase mcm mood hilang je..xlarat nak jalan....otw nak balik janah plak kehilangan mini bear die...mini bear yg sangkut kat hp tuh...cicir ntah kat mane.....tak tenang betul die mase tuh...mcm nak nages pon ade...so sesame lah pegi carik balik kt tpt2 kiteowg pegi td...adeh..bygkan lah kiteowg naik atas turun bawah..dari bawah naik atas.....mane nak jumpe?ntah ntah makcik cleaner da sapu masuk dlm tong sampah ke kan hehe...lps semua usaha gagal (cewahh ayat aku) aku pon gtau ahh kat kedua dua budak nih..."akak nak balik lah...mlm ade family dinner"....so aku balik je ahh..dowang masih berlegar2 kat KLCC tu.....

Tak sabar rasenye nak balik rumah..kaki saket berdiri lama...& jalan je kan..sampai KLsentral ingat nk relaks minum dulu tapi bile tgk time boarding train to seremban akan tiba 5 minit lagi..aku terus je touch & masuk terus gi platform..budget2 dapat balik ngan cepat ahh....tapi bile turun je..gile rampai org kat bwh..pertanda bahawa train sblm nye delay...adehhh..risau gak ni takut takut tak dapat naik train..ngah tgu train acha call tanye kat mane semua (die ni mmg care lebih sikit kat CCSC group)hehehe..thanks acha love u lah...train sampai pukul 3.30pm....totally mmg padat ahh..dah mcm ikan sardin da semua penumpang....termasuk la aku...yg tak leh blah ade ke patut sowang budak ni (mcm budak universiti) baik punye bersandar kat belakang aku..ingat aku sofa ke?dah la aku penat gile....last last aku dajal aku elak kan lah badan aku nyaris nak tegolek gak die....byk cantek die nak bersandar kat aku....sabar je lah.....sampai rumah around 4.30pm....penat nye aku.....balik tukar baju terus membungkang....dlm kul 7 baru bgn..seyes mmg penat....bangun kena tlg mak aku masak rendang..raye kan esok....so semua nya dah settle.. get ready for sleepy :)

Monday, November 8, 2010

No Mood

Setelah 6 hari bekerje....rase best sgt keje kat sane..tapi hari ni rase mmg tak boleh blah bile kena marah ngan customer..org lain buat keje salah aku yg kena maki..nak tak nak terima je lah..kate org " customer always right"
kalau maki maki aku dapat terima ni siap keluar kata kesat dan mencarut carut lagi....bertambah malu nye yg mencarut carut tu adalah wanita islam dan bertudung...tak kan tak boleh sabar sikit..iman tak kuat...semua org ade buat silap.....nasib aku diam je kalau x lame da kena maki balik.....saba je lah...

Friday, November 5, 2010

Seram...

Td aku balik keje dlm pukul 12 tgh mlm...ayah & mak aku jemput dari tpt keje ..so ayah aku ajak relaks lepak kat restoran hampir dgn rumah...biasa lah mlm ni mmg ramai org sebab esok cuti deepavali....dlm pukul 1pagi mcm tu gerak balik...tapi disebabkan jiran india depan umah aku tu kebababoom ngan mercun aku & parents pegi lah lepak kat satu side yg berdekatan tapak rumah baru kami...1st duduk ok oraits je story mcm2 cite lelagi ade sowang pak guard ni kwn bapak aku ade situ...dlm sejam gak lah lepak situ sambil mencangkung....nak jadikan gempak tetiba kiteowg terbaru haruman yg gemersik lah baunye adoyiaii seram


jek....aku tawakal je dan berkata "aku nak lepak je tak ganggu kau jd jgn ganggu aku" then bapak aku sesaje nak hot kan suasana die bleh sebut2 and agak jenis bunga yg kiteowg terbau tu..siap kwn die tegur jgn sebut lagi..ayah aku diam & aku ajak lah balik hehehe..takut aku tau..seram..reason aku "ayah jom balik, esok ade kelas gitar" hahah padehal kelas gitar aku tgh hari xde kena mgena pon....ayah aku seloroh..."nak balik sbb nak bangun esok ke?atau sbb takut?aku senyum je..kwn die bukan main lg gelak kan aku..hahaha.....sape tak takut babe..lelagi pakcik tu kate penah nampak hantu berambut pjg tutup muke kat situ....bangsa hantu tu India :) ...ade kubur india berdekatan situ..nak celeb deepavali lah tuh bahahaha....

Thursday, November 4, 2010

Kerja


N3 Cafe @Nilai 3

N3 Cafe @Nilai 3
Hari ni hari ke 3 aku bekerja di salah sebuah kedai tomyam dekat nilai 3..keje semua ok seronok....time keje aku dari 6ptg sampai pukul 12 tgh mlm....keje aku biasalah waiters..hehe..sambil2 tu aku pegi ahh intai intai ke dapur blaja masak sekali...ade lah aku dapat dlm 4 resepi hehehe....di kedai tu ada stage utk berkaraoke....sound system mmg best 1st class....satu lagu dikenakan RM2...hehe tapi kalau aku nyanyi free je..bos kata kalau lps sound chek je aku kena nyanyi hahah so dia kate xpayah bayar hehehe...ape lagi aku karaoke lah..lelagi aku mmg minat lah menyanyi ni....dah 3 hari bekerje bermakna dah 3 kali aku dok nyanyi atas stage....hari ni..aku dah ada kot regular customer yg nak dgr aku nyanyi huahauahua..part time je aku nyanyi ni....customer tu siap kate lagi dia dah 2 kali nampak aku kat kedai tu xtau lak aku nyanyi suara best die ade pesan kat aku, esok kalau die dtg mkn die nak aku yg nyanyi lagi..mak oii..da mcm artis hehehe..insyaalah aku akan tunaikan..but aku rase pening nak pilih nyanyi lagu ape heheh....almaklum lah dlm pikiran aku hanya kristal saje hehehe..xkan semua lagu kristal aku nak blasah kang..boring nanti heheh.....

Stage utk berkaraoke @ N3 Cafe Nilai 3
Bila balik je aku cite kat bapak aku then bapak aku kata kalau nak tarik lagi ramai org dgr aku nyanyi aku kena nyanyi semua jenis lagu..bukan rock je...bapak aku kata kena nyanyi lagu 60an jugak..adoyaii..lps ni aku kena ahh pektis mektis suara nyanyi lagu utk org veteren nih kan...hahaha..ok dah stop aku nak tido dgn aman damai..sok lusa ada story mory lagi aku share :)

Monday, November 1, 2010

Gitar Oh Gitar..Oh Bulan......

Keluarmakanjalanbalik

Aku & Mak @Dataran Nilai ,Bandar Baru Nilai...
Mak & Ayah @Dataran Nilai ,Bandar Baru Nilai...
@ Desa Jati,Bandar Baru Nilai...
@ Desa Jati,Bandar Baru Nilai...
Tosai @ Desa Jati,Bandar Baru Nilai...
Tea Tarik @Desa Jati,Bandar Baru Nilai.....