Fllowers

Sunday, August 30, 2009

LAWAK!!

** JANGAN GELAK 1**


Pintu bilik dibuka dengan kuat dan mengejutkan sepasang suami isteri yang sedang tidur nyeyak. Seorang lelaki dengan wajah garang mengacukan senjata tajam ke arah si isteri.
Perompak : "Sebelum kamu mati kubunuh, sebutkannamamu!"
Isteri : "Na... nama sa... saya... Aisyah"
Perompak : "Aisyah? Nampaknya sama dengan nama ibuku. Aku tidak boleh membunuhmu," Lalu dia mendekati sisuami dan sambil mengacukan senjatanya ia berkata,
Perompak : "Sebutkan namamu. Aku mesti tahu nama setiap orang yang menjadi korbanku."
Suami : "Namaku Irwan.. tapi.... semua orang memanggilku Aisyah....


**JANGAN GELAK 2**


Di sebuah Mall yang sesak dengan pengunjung ada satu alat pengukur berat badan yang cukup canggih.. Hanya dengan membayar RM 1.00 kita akan diberitahu berapa berat badan kita oleh program komputer.
Seorang gadis dan temannya mencuba di tengah kerumunan orang. Setelah memasukkan wang RM 1.00.. mesin komputer menjawab: "47 kg!"
Gadis kedua cuba untuk menimbang, dan mesin komputer menjawab: "52 kg!"
Setelah beberapa minit datang seorang wanita yang cukup gemuk dan montel cuba menimbang dirinya di mesin itu. Setelah memasukkan wang RM 1.00. mesin komputer mengeluarkan jawapan: "Tolong naik sorang-sorang, jangan ramai- ramai!


**JANGAN GELAK 3**


JAMAL ke kedai untuk membeli telur yang dipesan ibunya. Ketika berdiri di tepi jalan, dua buah kereta tiba-tiba berlanggar di hadapannya. Dia terkejut dan kaku di situ sehingga polis dan ambulans tiba.
Setelah mangsa dikeluarkan, Jamal berlari pulang dan terlupa membeli telur. Jamal dengan penuh minat menceritakan kemalangan itu pada ibunya."Dahsyat bu, kakinya tercabut dan terpelanting keseberang jalan. Tangannya pulak putus, kepala pecah, perut terburai..."
Tiba-tiba ibunya mencelah, "Telurnya mana?"
Jamal menjawab, "Err.... Mal tak tau pulak ke mana tercampaknya!


**JANGAN GELAK 4**


Samdol pergi ke sebuah pekan untuk membeli buah durian... lalu dia menghampiri seorang penjual buah durian yang merupakan orang asli tempatan...
Samdol : "Bang harga durian ini berapa?"
Org Asli : "yang ini.. sepopit sebiji"
Samdol kebingungan mendengar jawapan dalam bahasa orang asli itu kerana dia tidak memahami berapa nilainya sepopit itu.. lalu Samdol buat2 tahu dan cuba menawarinya..
Samdol : "Bang.. Boleh kurang sikit tak"?
Orang Asli : "Boleh aje, nak kurang berape?
Samdol : "Lahupa.. boleh ya!"
Penjual orang asli itu kebingungan.. lalu bertanya pada Samdol..
Orang Asli : "Lahupa itu berapa?"
Samdol : "Cakap dulu.. Sepopit itu berapa?"

JELINGAN AYAH

Kisah ini benar-benar terjadi padaku sewaktu aku kanak-kanak dahulu. Ayah aku suka memberi amaran padaku dengan menjeling garang jika aku membuat sesuatu yang tidak disukainya. Contohnya, jika ke kedai,kalau aku mengambil gula-gula, dia akan menjeling padaku bermakna aku disuruh letakkan semula gula-gula itu ke tempatnya.

Suatu hari, aku mengikut ayah ke surau untuk solat maghrib.Ketika sedang ruquk, aku terlihat kain pelikat tok imam tersepit di celah punggungnya.
Aku yang 'konon'nya ingin membantu, terus menarik kain yang tersepit itu. Ayahku yang sedang solat terus memberi jelingannya padaku. Aku pun faham maksudnya itu, lalu terus memasukkan semula kain pelikat tok imam itu ke celah punggung tok imam tadi.



Apalagi,melatah lah tok imam tadi. Habis satu jemaah batal solat mereka kerana turut terkejut dengan latahan Tok imam tadi. Ayahku yang bermuka merah padam menahan malu dan marah mengheret aku balik ke rumah. Malam tu, berbirat punggung aku dirotannya.

Moral : Jangan memandai nak masukkan kain ke celah punggung tok imam

gathering.....

My x-school mate to planing make one gathering...so happy..but...i feel so stupid when they want to "Bersahur" togehter..Haisshh!!....crazy what!! and they all just lepaking mamak restaurant!!this event for gathering or lepak lepak minum?...ur imagine they want to all member must be there at 4am......so i told them..i cant follow ....actually my parents says "NO".when i try tu ask bout this plan!!...sorry friends i cant follow u all..may be nex time!!!!

Friday, August 28, 2009

28 aug 2009

hari ni dari pagi sampai tengah hari aku x buat ape pon..tido jer kot hahaha.....almaklum lah puasa kan...hehehe...so dlm pukul 4 ke pukul 5 ptg aku siap2 nak pegi kelas gitar aku...on the way nak gi gosok baju...tipun plak berdering...no x dikenali...bila angkat je rupa nye abg jebat...hehehe...thanks erk bang story/explain pasal icon....& thanks a lots gak sudi baca cerpen merapu saya tue hehhehe......lps habis berbual aku pon get ready gi siap2....mak aku hantar pegi kelas tu dlm kul 5.45pm......aku sampai sana dlm kul 5.55pm..dekat je tpt aku blaja ngan Rumah... Aku nyer kelas start kul 6pm till 6.30pm.....Hari ni aku blaja how come nak carik kord2 lagu...hah!!..tu yg best tue....lelagi cikgu encem beb!!heheh..gurau jerk.....cikgu aku ni yg buat arragement lagu yuna & kump estrella.....En khalid name nyer....dia asal shah alam..dia dak kelulusan muzik UITM..x sure diploma or degree...umur dia 25 thn..aku rase bujang ag kot hahahah...best blaja ngan dia ni sbb aku cepat tangkap...kalau cikgu gitar clasikal aku dulu tu....x masuk arr...hehehe......so aku citer sampai sini jer..sbb nak berbuka dah ni..mak pon dah panggil tue....tatatata...!!!!!

cerpen

### KLIK GAMBAR KALAU NAK BACA CERPEN ###





Tuesday, August 25, 2009

Beruang, Singa dan Babi bertemu di hutan.


Beruang : "Korang tau tak, sekali aku mengaum, seluruh hutan menggigil."




Singa : "Ek eleh! Tak power lagi. Aku kalo mengaum, semua belantara kegerunan."



Babi kata: "Wa Lau Weh.... Aku batuk skali aje, satu dunia panik beb!"

Beruang & Singa : Babi kau!!

Sunday, August 23, 2009

22 aug 2009

petang tadi dalam pukul 5pm akak aku ajak pegi kedai mamak ..dia nak beli capati....

akak aku: dik, jom teman akak gi kedai mamak!!

aku: aikk!! nak buat pe..kan puase.....

akak aku: akak tau la puasa..ni nak beli utk berbuke lah...akak nak diet so x nak mkn masakan mak masak byk makanan berkolestrol.....

aku: ouh...ok!!!


kat kedai mamak tu

pelayan:yer cik mau minum ape?

aku :eerrkk....ape ni...mamak saya puase lah.....(mamak tu beredar ngan senyuman)
adih dah tau mau tanye...

akak aku:dik,nape ko x mintak je air sirap bandung..

aku:arrgghh gilo..nak maty?mau masuk lokap kang hehheheh

mangkuk ayun tol mamak tu..dah terang2 kiteowng ni melayu a.k.a islam lagi mau tanye ka?ammakkk!!!

Monday, August 17, 2009

First Time Dad...................................

video

biri biri

BIRI-BIRI

Temubual seorang pemuda dengan pakcik gembala biri-biri.

Pemuda : Boleh saya tanya beberapa soalan tak?

Pakcik : Boleh aje

Pemuda : Berapa jauh biri-biri ni berjalan setiap hari?

Pakcik : Yang mana, yang putih atau yang hitam?

Pemuda : Yang putih.

Pakcik : Kalau yang putih lebih kurang enam kilometer setiap hari.

Pemuda : Yang hitam?

Pakcik : Yang hitam pun sama...

Pemuda : Berapa banyak pula rumput biri-biri ni makan setiap hari?

Pakcik : Yang mana, yang putih atau yang hitam?

Pemuda : Yang putih?

Pakcik : Ah, yang putih lebih kurang empat kilo rumput setiap hari.

Pemuda : Dan yang hitam?

Pakcik : Yang hitam pun sama...

Pemuda : Berapa banyak bulu yang mereka hasilkan setiap tahun?

Pakcik : Yang mana, yang putih atau yang hitam?

Pemuda : Yang putih?

Pakcik : Aaa...yang putih sekitar enam kilo bulu setiap tahun.

Pemuda : Dan yang hitam?

Pakcik : Yang hitam pun sama...

Pemuda : Kenapa pakcik membezakan biri-biri pakcik yg putih dgn yg hitam, padahal jawapan semuanya sama aje?

Pakcik : Mestilah, sebab biri-biri yang putih itu pakcik yang punya.

Pemuda : Ooo, gitu ke...abis tu yang hitam tu sapa punya?

Pakcik : Yang hitam pun sama...

Latest Info H1N1

Macam biasa la..emel ni masuk dalam inbox aku. Baca je la..mana yang baik, boleh dikut. Mana yang tak baik, jangan la diikut yer..Sekadar berkongsi info je. Nak percaya atau tak, terpulang pada diri masing-masing. Nak kata reka cerita pun boleh, ado den kesah?




JUST A SMALL BUT MEANINGFUL INFO FM ME TO YOU AND YR FRIENDS...MY PERSONAL EXPERIENCE OF H1N1 SINCE IT PRACTICALLY HIT US LIKE A TIME BOMB.....

My staff was crying herself sick on Tuesday morning...was told that her son was confirmed of H1N1 in his Uni at Kangar, Perlis...worse was that when he was bedridden 2 days the warden didnt even bother to sent to hospital till his dad came fm KL and with his friends assistance brought him to GH Kangar....

No one bothered in the hospital and he was put in the normal ward for another 2 days!!! (imagine the amount of people he has infected!!) .....after 2 days and his eyes were turning yellow and saliva greenish...he was put in quarantined room...

Called his mom to say...minta maaf and ampun la dosa dia, etc...she practically fainted just telling me the story.. cant do much cos she x have enough money to go to the north with the father...

First thing we did was made her call the hospital and insist that they sent him to Sg.Buloh Hospital or any other hospital in KL since they seemed to be more alert and more equipt...they refused of course...so I sent her off to Kangar the same day to solve the problem.

Whilst this was happening, SUBHANALLAH, I had a call from one Ustaz who was in town to "help cure" another H1N1 child in Shah Alam....and was told this simple prescription by him.....of course kena redha pada ALLAH and niat dengan sesungguh nya...selawat 3x...

EAT MINIMUM 6 GREEN APPLES A DAY AND FRESH ORANGE JUICE
for those with sore throat please blend the apples and keep on taking till your fever disappear and yr symtoms are gone....I cannot explain it but the child in Shah Alam was ok too after taking this tip....

ALHAMDULILLAH...my staff's son was given the apple juice for the whole day on Monday/Tuesday and dengan kuasa ALLAH he was out of the fever yesterday Wednesday....she called me and was crying on the phone to say that her son was out of ICU and was able to eat normally...all these happened within just 4 days today (thursday 6 august)...

This is just to share with my fellow sisters and brothers and hope this small info could assist others as well, INSYA'ALLAH!!!!!!!!!! No harm in trying and kuasa ALLAH anything can happen!!!

Sunday, August 16, 2009

borink giler plak

mmg terase boring yang amat...nak kuar xder duit plak....so dok rumah jerk...dgn keboringan yg terlampau tu aku gi arr melayan kucing aku yg sekor ni..adih macam2 gelagat plak.....hangin pon ade bile dia dok atas amp gitar aku nih.....tapi sebelum aku ngamuk aku snap 4 keping gamba dia hehheh

rezeki sebelum puasa!!!!!

sebelum puasa ni aku amik peluang promote tartlet aku....hah!! aku ingat bile uat promo xder arr owg nak order kat aku..tapi nah ko skali promo ade order plak sampai 100 biji fruit tartlet....terkezut aku....so mlm tu aku berhempas pulas lah siap kan 100 biji tartlet..
aku buat start pukul 11pm..habis & siap semua pukul 4 pagi..gile ngantuk aku..so u all tgk lah hasil nyer okay!!!!

mggu depan ade yg nak order lagi 100 tartlet.....pak cik kayo!!pak cik kayo heheh
aku jual satu biji-RM0.60(for mini),RM2.50(big)


Sunday, August 2, 2009

01/08/09

td aku attend satu wedding ni..kawan sekolah aku dulu kawin...ikutkan aku x berapa rapat pon ngan pgantin pompuan tue..but she still invite siap bg card lagi kan..so aku pon dtg arr..dlm kul 1 mcm tu aku gerak dari rumah..dekat je pon 15 minit gitu sampai lah.....sampai2 jerk aku lepak kat sek yg dkt ngan rumah pengantin sbb aku nak tgu kawan aku jugak..kire nak pegi same lah..gile lame aku tgu minah ni..kate kul 1...1.30 baru dia sampai..padehal umah dia giler dekat..jln kaki pon bleh...a`ahhhh..

sampai je kat rumah pengantin drama ala2 jejak kasih bermula..(dapat jumpe kawan2 sek dulu)best gak lah..masing2 ade personality sendiri...semua dtg bawak anak buah..lps ni mesti ade yg bawak anak plak..aku bawak pe?haha...aku lum ade nak bawak lg hehhe....bile dah selesai semua gi carik seat kosong..nak melantak plak..lapa seh...aku x bekfest pon(nak bekfest pe ko bgn pon pukul 11am)haha...lepas settle mkn gi lah join2 kengkawan lame..borak2...mcm2 cerita macam2 gosip....heppy gakzlah....
kengkawan yg ade time tu..aku sebut yg aku ingat je erk "syafiq,azlan shah,jeli,men,semut,farid,iwan lokman,hazri mustafa,feroz,hafiz wahab,wafi,zuar& along..tu yg lelaki lah..pompuan plak...dyla,feena,asnurain,moja,wan sarah,adzreen,linda(moja),linda(dore),siti fatimah & suhaili....ramai kan...

aku balik cepat gak mase tu..dlm 2.30 aku dah balik..kengkawan yg lain still lepak situ lagi..dowang siap karaoke lagi..hah!!semua sumbangkan lagu masing..kecuali aku..sorry geng aku sakit tekak lah..to apiss sorry sesgt x pat tunai kan permintaan ko utk nyanyi tue..suara aku pon hancur lah....klakar doe hehhe....bila aku balik umah..aku edit2 gamba & aku upload kat facebook..bg bahan kutukan kat korang..haha!!korang kan suke kutuk2 nih....aku just jadi pengumpul bahan.....hehhe..aku upload gamba candid korang kat facebook..tgk lah erk..."caption-candid!!candid!!"..lps dah edit aku terus terbungkang tdo..rase hari ni penat giler..xtau nape....maybe sbb mlm tu aku online sampai 4pg kot...

sblh mlm plak,aku kuar lagi..dyla ajak pegi konsert jelajah era kat uptown nilai square...aku pade mule nye mmg nak pegi sbb ade liyana jasmay..tapi xde sape nak hantar aku....so bile dyla ajak aku onn jer lah....aku sampai2 je kat karnival tu amy mastura tgh nyanyi...so sweet amy mastura kecil molek org nye...layan gak lah beberapa org artis...ok lah.....tapi aku x dapat tgk liayana jasmay perform...terlepas daaaa!!!..tapi dpt lah tgk dia dari jauh...aku layan konsert tu sampai persembahan sofaz jerk..time ajai nyanyi aku blah ngan dyla gi minum..sorry lah x minat aku ajai tuh.....dyla budget nak tgk 6ixth sense perform tapi tak gak kuar2 so kiteowg gerak minum..baru nak minum je tetiba 6ixth sense nye turn plak..adoyaii mls plak nak pg balik kan..so dgr jer lah haha..sian ko dyla.....aku & dyla lepak kat gerai tu sampai pukul 12.30mlm...ade jugak kengkawan lain trn....syafiq,men,along,suhaili & the siblings..layan gak lah konsert ni..tapi kalau hot fm nyer lagi aku layan...hehheheh.....

esok..2hb 2009
aku nak pegi ICON gathering event(event ape tue)entah aku pon tak tau...yg aku tau ade sowang celebriti ni yg merangkap kawan aku ajak follow.....nak jumpe lah semua...so aku trn lah...kebetulan the same time ade PC fair...kalau ade yg murah mampu beli blah aku sapu hehehhe...so tgk jer lah esok...