Fllowers

Tuesday, December 28, 2010

Cooking & Drinking....


Suke sgt masak....so td boring2 aku pon bukak peti ais..Hahh!! ade cendawan,kobis,telur ayam,cili api & ayam..so sesuai lah nak buat nasi goreng cendawan.......hehe....lekang lekung masak kat dapur....terasa mcm masak kat kedai mkn plak hehe..........siap je aku kasi mak & ayah test rasa ....dowang kate.....sgt sedap....yepppiiii......dowang suke..hahaha..bangga bangga...ayah kate kalau bukak restaurant mesti masyukkk punye......Lalalala....kembang dah ni hahaha.....ayah kate texture pon cunnn......sebijik mcm kat kedai punye :).....Hurayyy......suke suke......

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lepas mkn nak minum plak kan.....boring minum air tawar je..so geledah rak kabinet...wahhh!!! ade milo,coco powder & susu pekat....terpikir...sedap ni buat air coklat ...panaskan air lps tu jadilah coklat panas aku....sedap nye...lame tak minum air coklat......lelagi bile minum panas panas time cuaca sejuk ni...mmg cool...hehehe.........

Bejalan

Saturday, December 25, 2010

Holiday In Langkawi

Holiday & hantar akak aku balik bekerja kat langkawi..
selama satu hari di Perlis Dan 5 hari di Langkawi mmg Superb.....
Dari 19 Dec Sampai 24 Dec mmg CooL.....

19 Dec 2010

♥ Gerak dari Nilai ke Perlis pukul 5.45 pagi (ngantuk nye) 
Ade lah dalam 7 jam Direct je xde stop......mmg sakit pinggang....tapi aku tak drive lah lelagi baru je dapat lesen tak berani dowang nak bg aku yg bwk kete hehehehe........
♥Sesampai Perlis terus call Uncle aku...Nak lepak Rumah die satu malam....lame dah aku tak jumpa pakcik aku ni...ada lah dalam 4 tahun....die dah jd penduduk tetap perlis hehehe......aku panggil dgn gelaran Pak Ongga....Mmg semalaman ahh aku dok beborak borak ngan die sampai pagi.....sampai aku flat sbb ngantuk sgt hahaha....
♥Special thanks to Pak Ongga & family Layan Aku & family dgn baik....mmg terharu giller giler lah.....Jasamu Tetapku Kenang.....




20 Dec 2010


♥Memulakan Perjalanan Ke jeti Kuala Kedah nak hantar kete ke Dermaga Tanjung Lembong,Langkawi dgn Feri....Hantar hari ni esok baru sampai.....Otw nak pegi jeti tu menyusuri jalan kampung yg dikelilingi sawah padi.....cantik sgt sgt lah....sampai je kat jeti tu,akk aku hantar pi masuk dlm area jeti....aku lak ngan mak aku melepak kat luar same same ngan wife pak ongga & anak anak die......dowang kata sblm kami gerak ke langkawi nak bawak perhabis duit kat Padang Besar.....lepas tu dowang hantar ke kuala perlis nak naik feri kat sane....akk aku kate cepat sikit kalau ikut situ 45 minit da sampai Langkawi..kalau ikut kuala kedah dlm 2jam..so pilih yg cepat la kan heheh......Perjalanan dari kuala kedah,padang besar & kuala perlis naik kete wife pak ongga aku..anak die anis yg bwk....kazen aku la kan hehehe.....kitowg bepisah kat kuala perlis jam 4pm.....hope lps ni bleh meet lagi..bubye korang..uhukuhuk.... :(


Aku,akak aku & mak aku sampai ke bumi langkawi pukul 5.15pm dgn hujan lebat tak bleh blah tuh....mmg tak sabar la kan..Carik teksi ke umah sewa akak aku kat Durian Perangin.....Dalam 20 minit kemudian baru sampai umah sewa tu...balik je ingat nak tido je tapi kena ngemas umah lak dulu..almaklum lah da 2 bulan ditinggalkan berhabuk la kan...alaaaaa...da penat ni....jom tido...Zzzzzzzzz!!!


21 Dec 2010


Kena bangkit awal pagi plak nak amek kete kat perlabuhan dermaga tanjung lembong.......naik cab dalam setgh jam sampai dah..happy sgt kete dah sampai..hurrayyy pleh pusing pusing satu langkawi hehehe...amik je kete terus bawak balik ke umah sewa..sbb kete tu penuh dgn barang....ade Mini peti ais,dapur masak,beg beg.....so nak clearkan kete pi simpan kat umah dulu baru bleh drift hahaha......


♥Selesai punggah barang kedlm umah turn pegi kesana sini lah hehe..pegi lunch bagai..heheh mmg happy....tapi mate ni mmg mengantuk gile gile lah hehehe.......blah mlm plak tak pegi mane2 just dok umah.....start mlm arini mmg xmkn luar dah..memandangkan dah ade dapur masak & peti ais..just beli ikan ngan sayur je...Aku lah kena masak.....mcm mcm aku masak..sedap dpt mkn ikan fresh heheh.......


22 -23 Dec 2010


Memulakan perjalanan dari pantai ke pantai...kampung ke kampung....pulau pulau tak sempat pegi lagi....
nanti aku sisipkan gambar hehehe..mesti korang pon rase nak pegi nanti Lalalala...


24 Dec 2010


Hari terakhir kat Langkawi..akk aku bwk pegi naik cable car...seyes best tapi yg paling tak leh blah mmg tinggi mengile..ketinggian 750m dari paras laut...sayup sayup je aku tgk bwh dari atas.....pengalaman naik cable car mmg tak dapat nak lupekan.....lelagi aku ni mmg gayat tempat tinggi..bile angin kuat je cable car begoyang ala ala buaian...tak cuak kalau korang pon rase mcm tuh?takut jatuh je..alhamdulilah selamat turun selamat naik....pemandangan dari gunung tu mmg cantik..mmg gilergiler cantik....Bangga dgn ciptaan tuhan......lepak sejam gak kat atas tu.......turun je pegi lepak kat orintal village lak...pegi mini zoo..bagi rusa,ikan & arnab mkn...mmg seronok ronok aku....sblm balik kiteowg ke Idaman suri & Hj ismail Group nye building beli beg,beli coklat & memacam ag sampai penat da beshopping....destinasi terahir kat Pantai tanjung Rhu...yg ni mmg betul betul cantik.....dekat je dgn umah akk aku......


♥Flight Airasia Ke Lcct pukul 1040pm...so gerak dari rumah sewa akak aku kat durian perangin pukul 8pm...dalam pukul 8.30pm sampai.....pegi check in beg & scan sekali semua...& pegi anta buggage...tgh excited nak balik staff airasia inform yg flight delay sbb cuaca buruk.....delay sejam..adehh tepakse lah tunggu kan..sambil tgu sempat call acha,ct,ain,rashda &asnurain..haha ramaikan aku call sbb mmg boring.....lelagi airport tu xde ape yg menarik heheh.....dlm pukul 11.30pm baru flight sampai..hurrrayyy nak balik nilai......!!!!!!.....perjalanan penerbangan dari airport langkawi ke Lcct mmg ade prob sbb cuaca....byk kali gak anak kapal suruh penumpang jgn kemana mana dari tempat duduk.....bergegar gegar gak aku rase pesawat tu..harap tak de ape ape.....alhamdulilah dgn berkat doa kengkwn sampai jugak kat LCCT pukul 12.30 pagi......pukul 1 baru leh kuar dari LCCT....aku kata kat bapak aku, "ayah lapar lah,tak makan lagi nih"...ayah aku kata "jom pi lepak makan kat asalam....." mood baik tuh..rindu kat aku & mak aku lah tu ahakzzz.......aku makan roti canai je..mls nak makan nasi ..janji kenyang.....sampai rumah dlm pukul 2 pagi...arrgghh mengantuk nye..mandi jup then upload gamba dan tidooooooo...heheheh 

Saturday, December 18, 2010

Selamat Pengantin Baru Suhaili & Hafizam

Akhirnye kejinjang pelamin jugak..alhamdulilah...Aku doakan korang bahagia hingga akhir hayat....
Meriah memang meriah.....Tema Merah Hitam mmg nampak "ROCK" hehehe.....Aku just dapat pegi belah pengantin pompuan je...Sorry Along tak pegi rumah ko..Aku masih kat Langkawi lagi mase tuh...Actually lame dah aku tak turun PD (Port Dickson) hehe..hari ni buat kali pertama nye aku turun PD ngan kwn aku je..sblm ni harap Parents je lah kan..."Aku Dah Dewasa"hehehe......To Suhaili thanks invite hantar kad sendirian berhad kat rumah aku..thanks weh.......

Pengantin "Lelaki" Tiba..Kepak Kepak Kepung Kepung!!!
Muke "CUAK" memasing...susah mau senyum kaa???
So SWEET......
Ok Guys See at me...KLIK!!KLIK!!
(Aku Menepung Tawar??? Hehe..Salam je babe!!)
Geng Semarak School "Reen,Aku,Moja & Asnurain

Monday, December 6, 2010

Senaman Lidah Anda!!!!

Cerita yg bermula dengan huruf K : KODOK KAWAN KETAM
Ketam ketip kuku kakinya. Kawan karib Ketam, Kodok, kata kepada Ketam,
"Kenapa kau ketip kuku kaki kau, Ketam ... kenapa?" Ketam kata, "Ku ketip
kuku kakiku kerana kuku kakiku kelurut ... kakakku kata, kalau kukuku
kelurut, kita kena ketiplah!" Kodok kentut kekeliruan. Kodok kata
kekalutan, "Kadang-kadang kalau kukuku kelurut, ku ketip kenapa keluar
kudis?" Ketam ketawa, "Kah.. kah.. kah.. kah.. kih.. kih.. kih.. kih..
kuh.. kuh.. kuh.. kuh!! Kodok.. Kodok.. kenapa kadar kebodohan kau ketara
keterlaluan? " Kodok kata kepada Ketam, "Ketam. Kenapa kau ketawakanku?"
Ketam kilas, "Kelakar." "Kelakar ke kurang-ajar? " kata Kodok. Kerana
kemarahan Kodok keterlaluan, Kodok keperok kepala ketam kuat kadar kilat.
"kelekuk !", kepala Ketam kehancuran kerana kena keperok Kodok. Ketam kata,
"Kodok.. Kodok.. kenapa kau keperok kepalaku? Kan kesakitan." Kesian Ketam.
Kerana kurang-ajar, kepala kena keperok.

Cerita yg bermula dengan huruf C : COPOT CAHABAT CIPUT

Catu cenje, ciput cite-cite came copot cambil cari cengkerik. Ciputcuke
cite-cite came copot cebab copot cahabat ciput. Cemace ciput camecopot
cari cengkerik, ciput cakcikan catu cahye cerah. Cahye cerah ciput cakcikan
cangat cerah campai ciput came copot cilau. Cahye cerah cube culik copot.
Ciput cangat cuak.. ciput cepat-cepat camba copot cebelum cahye cerah cempat
culik copot. Copot cangat cuak. Ciput came copot cepat-cepat cari chelter
cambil cepat-cepat cembunyi. Ciput came copot cembunyi cenyap-cenyap cupaye
cahye cerah cucah cari ciput came copot. Ciput cakap came copot, "chuuu...
chuuu... cenyap.... cenyap copot...". Copot cambung cakap, "copot cudah
cenyap... ciput cenyap camelah...". Celepas cejam, cahye cerah cudah chow
cebab cucah cari ciput cape copot. Ciput came copot cangat cuke cebab cahye
cerah cudah chow. Copot cenyum cambil cakap, "copot cayang ciput cebab
ciput celamatkan copot...". Ciput cenyum cambil chow came copot.

Thursday, November 25, 2010

Luahan Hati Ciptaan Apit Dari Spore

video 



Thanks to acha radzi sbb tag lagu ni  kat wall facebook aimi.... 


Terasa lagu ni macam best plak tajuk lagu Luahan Hati Ciptaan Apit Dari Spore "xsure betul ke x..ade kwn youtube bg tau"..Tapi dah dinyanyikan oleh kumpulan KRISTAL......Band Favorite aku hehe..So aku pon nak try...Tp so sorry sorry mmg tak sedaplah..suara aku out kalau nyanyi sambil main gitar ni..kalau nyanyi saje ok plak...agak confius haha.....so pada yg rasa nak dgr tu dgr la ye....aku nyanyi sambil main gitar karen aku & effect aku...Metal zone..... 

                                                 ❤❤❤❤❤❤❤❤ ❤❤❤❤
 Harap U all happy lah...!!
Kristal pon bwk lagu ni...

Wednesday, November 24, 2010

No Fokus




Mlm td ade pektis muzik but aku langsung tak boleh nak fokus asyik salah je kat tempat yg same....

Rasa macam jiwa tak tenang....rasa mcm sedih..tapi sedih sebab apa aku tak tau & rase mcm sensitive sgt mlm ni...my family gurau gurau pon aku nak amik hati...why lah all this???? Mcm pelik...aku mintak maaf kat kengkwn yg aku terkasar bahasa tadi.....try being recover my soul tomorrow...

Wednesday, November 17, 2010

-Jalan Sane Sini Sinun-

Hari nie 16 nov 2010...kuar hang out with janah & her fwen, fitri (gurl tau)..jalan2 dlm mall kat KLCC je...janji pukul 12 tgh hari mcm tu..be4 pukul 12 tu aku singgah kejup kat klsentral...repair hp...hp dah jadi gile...so terpakse lah reinstall new software...terbang RM50 aku mcm tu je...adehhh......!!!

Sesampai je kat KLCC aku terus pegi kedai Guardian beli oil control film...muke berminyak betul..goreng ikan pon bleh rasenye.....meet same janah kat depan kedai tu lah malas aku nak mudik ke lrt balik..jauh....diaorg sampai dlm pukul 12.20pm....sorry guys xdapat nak mesej or call sbb hp da corupt kan so your number totally semua missing.....mmg biol lah aku mencari cari no balik....lega bila da dpt jumpe janah....1st place kiteowg pegi temankan janah & kwn die pegi carik kerje part time...byk tempat gak kami torai...watson,guardian,kedai assesories wanita,kedai vcd..semua tak dapat..reason tak dapat sebab mereka underage....umur baru 16 tahun..so mmg tak boleh lah.....so pencarian diteruskan..test kat kiosk lak..(stall kecik kecik jual coklat & cenderamate)..semua kate bg nama & no telephone....dan akan dihubungi nanti..sound like seperti susah nak dpt je hehe..tu lah kecik kecik lagi nak keje...kedai terakhir kiteowh torai kedai ezy video....mase tu aku mmg da penat gile dah....lelagi aku dlm keadaan bendera merah ni.....sakit pinggang tak usah ckp ahh....rase mcm mood hilang je..xlarat nak jalan....otw nak balik janah plak kehilangan mini bear die...mini bear yg sangkut kat hp tuh...cicir ntah kat mane.....tak tenang betul die mase tuh...mcm nak nages pon ade...so sesame lah pegi carik balik kt tpt2 kiteowg pegi td...adeh..bygkan lah kiteowg naik atas turun bawah..dari bawah naik atas.....mane nak jumpe?ntah ntah makcik cleaner da sapu masuk dlm tong sampah ke kan hehe...lps semua usaha gagal (cewahh ayat aku) aku pon gtau ahh kat kedua dua budak nih..."akak nak balik lah...mlm ade family dinner"....so aku balik je ahh..dowang masih berlegar2 kat KLCC tu.....

Tak sabar rasenye nak balik rumah..kaki saket berdiri lama...& jalan je kan..sampai KLsentral ingat nk relaks minum dulu tapi bile tgk time boarding train to seremban akan tiba 5 minit lagi..aku terus je touch & masuk terus gi platform..budget2 dapat balik ngan cepat ahh....tapi bile turun je..gile rampai org kat bwh..pertanda bahawa train sblm nye delay...adehhh..risau gak ni takut takut tak dapat naik train..ngah tgu train acha call tanye kat mane semua (die ni mmg care lebih sikit kat CCSC group)hehehe..thanks acha love u lah...train sampai pukul 3.30pm....totally mmg padat ahh..dah mcm ikan sardin da semua penumpang....termasuk la aku...yg tak leh blah ade ke patut sowang budak ni (mcm budak universiti) baik punye bersandar kat belakang aku..ingat aku sofa ke?dah la aku penat gile....last last aku dajal aku elak kan lah badan aku nyaris nak tegolek gak die....byk cantek die nak bersandar kat aku....sabar je lah.....sampai rumah around 4.30pm....penat nye aku.....balik tukar baju terus membungkang....dlm kul 7 baru bgn..seyes mmg penat....bangun kena tlg mak aku masak rendang..raye kan esok....so semua nya dah settle.. get ready for sleepy :)

Monday, November 8, 2010

No Mood

Setelah 6 hari bekerje....rase best sgt keje kat sane..tapi hari ni rase mmg tak boleh blah bile kena marah ngan customer..org lain buat keje salah aku yg kena maki..nak tak nak terima je lah..kate org " customer always right"
kalau maki maki aku dapat terima ni siap keluar kata kesat dan mencarut carut lagi....bertambah malu nye yg mencarut carut tu adalah wanita islam dan bertudung...tak kan tak boleh sabar sikit..iman tak kuat...semua org ade buat silap.....nasib aku diam je kalau x lame da kena maki balik.....saba je lah...

Friday, November 5, 2010

Seram...

Td aku balik keje dlm pukul 12 tgh mlm...ayah & mak aku jemput dari tpt keje ..so ayah aku ajak relaks lepak kat restoran hampir dgn rumah...biasa lah mlm ni mmg ramai org sebab esok cuti deepavali....dlm pukul 1pagi mcm tu gerak balik...tapi disebabkan jiran india depan umah aku tu kebababoom ngan mercun aku & parents pegi lah lepak kat satu side yg berdekatan tapak rumah baru kami...1st duduk ok oraits je story mcm2 cite lelagi ade sowang pak guard ni kwn bapak aku ade situ...dlm sejam gak lah lepak situ sambil mencangkung....nak jadikan gempak tetiba kiteowg terbaru haruman yg gemersik lah baunye adoyiaii seram


jek....aku tawakal je dan berkata "aku nak lepak je tak ganggu kau jd jgn ganggu aku" then bapak aku sesaje nak hot kan suasana die bleh sebut2 and agak jenis bunga yg kiteowg terbau tu..siap kwn die tegur jgn sebut lagi..ayah aku diam & aku ajak lah balik hehehe..takut aku tau..seram..reason aku "ayah jom balik, esok ade kelas gitar" hahah padehal kelas gitar aku tgh hari xde kena mgena pon....ayah aku seloroh..."nak balik sbb nak bangun esok ke?atau sbb takut?aku senyum je..kwn die bukan main lg gelak kan aku..hahaha.....sape tak takut babe..lelagi pakcik tu kate penah nampak hantu berambut pjg tutup muke kat situ....bangsa hantu tu India :) ...ade kubur india berdekatan situ..nak celeb deepavali lah tuh bahahaha....

Thursday, November 4, 2010

Kerja


N3 Cafe @Nilai 3

N3 Cafe @Nilai 3
Hari ni hari ke 3 aku bekerja di salah sebuah kedai tomyam dekat nilai 3..keje semua ok seronok....time keje aku dari 6ptg sampai pukul 12 tgh mlm....keje aku biasalah waiters..hehe..sambil2 tu aku pegi ahh intai intai ke dapur blaja masak sekali...ade lah aku dapat dlm 4 resepi hehehe....di kedai tu ada stage utk berkaraoke....sound system mmg best 1st class....satu lagu dikenakan RM2...hehe tapi kalau aku nyanyi free je..bos kata kalau lps sound chek je aku kena nyanyi hahah so dia kate xpayah bayar hehehe...ape lagi aku karaoke lah..lelagi aku mmg minat lah menyanyi ni....dah 3 hari bekerje bermakna dah 3 kali aku dok nyanyi atas stage....hari ni..aku dah ada kot regular customer yg nak dgr aku nyanyi huahauahua..part time je aku nyanyi ni....customer tu siap kate lagi dia dah 2 kali nampak aku kat kedai tu xtau lak aku nyanyi suara best die ade pesan kat aku, esok kalau die dtg mkn die nak aku yg nyanyi lagi..mak oii..da mcm artis hehehe..insyaalah aku akan tunaikan..but aku rase pening nak pilih nyanyi lagu ape heheh....almaklum lah dlm pikiran aku hanya kristal saje hehehe..xkan semua lagu kristal aku nak blasah kang..boring nanti heheh.....

Stage utk berkaraoke @ N3 Cafe Nilai 3
Bila balik je aku cite kat bapak aku then bapak aku kata kalau nak tarik lagi ramai org dgr aku nyanyi aku kena nyanyi semua jenis lagu..bukan rock je...bapak aku kata kena nyanyi lagu 60an jugak..adoyaii..lps ni aku kena ahh pektis mektis suara nyanyi lagu utk org veteren nih kan...hahaha..ok dah stop aku nak tido dgn aman damai..sok lusa ada story mory lagi aku share :)

Monday, November 1, 2010

Gitar Oh Gitar..Oh Bulan......

Keluarmakanjalanbalik

Aku & Mak @Dataran Nilai ,Bandar Baru Nilai...
Mak & Ayah @Dataran Nilai ,Bandar Baru Nilai...
@ Desa Jati,Bandar Baru Nilai...
@ Desa Jati,Bandar Baru Nilai...
Tosai @ Desa Jati,Bandar Baru Nilai...
Tea Tarik @Desa Jati,Bandar Baru Nilai.....

Sunday, October 31, 2010

suke suke!!!

Credit Too ; Fendy Izwanizam


hehehe suke suke pix lan kristal...mehh copy paste balik perbualan lan & fendy hehehe


Abg Lan : knal Aimi x
Abg Lan : Aimiiiiiiiii..Aimi Kahar..?
Fendy : Yes2..
Abg Lan : Mesti la kenal..
Fendy : Owhh..Aimi tu kawan sy..
Abg Lan : Aimi tu mmg peminat setia kami...
Fendy : A'ah..Aimi pn ckp die support Kristal
Abg Lan : ~tersenyum~

Saturday, October 30, 2010

Selamat Pagi!!!

Hari ni bangun awl dari biasa..kalau biasa pukul 11 am bgn hari ni pukul  7am hehe...Mak aku bangun kan semata2 nak suruh carik anak kucing yg dikuatiri hilang dibaham anjing..sian...ngan penuh semangat mencari anak kucing yg hilang sekitar rumah....penat da aku..kuar masuk rumah..pegi belakang rumah..depan rumah..tongeng2 tgk bwh kete..dlm longkang,atas pokok pon xde....mane pegi?susah je pagi2 nih...then mak suruh carik jugak lagi..so malas okay dah carik xjumpe kena jugak paksa mencari lagi dgn secara tetiba aku memijak lantai yg agak licin maka jatuh tersungkur lah aku disitu..adehhhhhh..sakit nye..!!! nasib takde orang nampak kalau tak mmg malu lah weh.....skrg ni dapat sign kat lutut..sakit gile.....but lutut okay xde sakit plak.....kejup lagi nak pegi KL plak....karang tak pegi majok plak org disana hehe..Fnd.. Fnd... :D sbb da janji kan...redah je ler....

Thursday, October 28, 2010

Bila Cinta..Ost Lagenda Budak Setan




Td kat radio ade terdengar lagu nih..Bila Cinta..Ost Lagenda Budak Setan....so carik dlm google kot kot ade kord gitar lagu ni..hahah....tetiba te jumpe..ape lagi sesaje ahh jamming..dgn sakit tekak belasah je lah..suara mmg out lah kan hehe..but best la plak kan heheh.....korang dgr lah..bukan selalu dpt dgr aku nyanyi & main gitar...lagu ni tak de edit studio ke ape ok!!aku rakam kat kamera je..so ni lah hasil nye heheheh

video

“HABIL QABIL”


Best lah citer nih.....jalan cerita yg menarik :D dan pelakon-pelakon yg encem wakaka!!!.....dengan barisan pelakon  Aaron Aziz, Zed Zaidi, Siti Saleha, Abby Abadi, Rashidi Ishak, Zila Bakarin, Azhan Rani, Abby Nazri dan Geofrey Perrin Williams....

Mengisahkan takdir dua insan yang dilahirkan pada hari tarikh yang sama dan sering bersaing di alam persekolahan serta dunia korporat, mereka juga jatuh cinta pada wanita yang sama...Cinte 3 segi babe!!!...
drama 25 episod..hari ni dah episod ke 16.....ade lagi 2 week lagi cite ni nak sampai penghujung....

Wednesday, October 27, 2010

Chocolate moise cake

Chocolate moise cake
Make some special coklat cakes for my mom..lame da my mom request..disebabkan kemalasan yg melanda postpone lagi lah hehehe..today make special for u lah mak hehe..rase je lah nanti oke..chef aimi yg serba boleh ni buat hahaha.....

Makaroni Black Pepper Goreng

Monday, September 20, 2010

Raye -10

Byk dapat jemputan Open House dikalangan rakan2..hanya 1 dapat dipenuhi.
Open house rumah my bff..nadia..sekali pandang dah mcm majlis kawen da..siap khemah bagai...bersusun kereta menyinggahi kwsan rumah dier..hehe...byk lauk pauk sesedap termasuk lah landak masak kari..ouhh tak sanggup aku nak makan landak tu sbb aku akan terbayangkan kucing hehe...kesian nak mkn haiwan2 yg comel even halal sekali pon aku xnak mkn hehe...tetamu silih berganti..aku pon da 2 round blasah makan2 dier..mmg full..nak jalan pon malas...hehe..thanks nadia sbb jemput..tahun depan jgn lupe jemput lagi ok....

@OpenHouse Nadia  



@die bwk jalan2 dgn kete barunye.....


lps selesai menjamu selera..masenye untuk meneruskan pejalanan seterusnya ke rumah sowang lagi kwn lama..kat kampung gebok,mantin..rumah dibraeezatul....yg ni mmg xlarat nak mkn dah...just request air suam je..sampai mak dib kate "xkan nak minum air suam je" aku kate mmg nak air suam je sbb tadi da byk minum air manis....takut ade kencing manis hehehe....lps lepak2 sambil longgar2kan perut..teruskan lagi perjalanan raye kerumah sowang ag kwn di desa kasia..but xjadi plak sbb dier xder rumah...pegi begonjeng kt seremban rupenye hehehe...so aku ajak my bff asnurain pegi lepak giant..uurrmmmm.....pon xjd jugak sbb gile sibuk giant that time...so aku ajak ahh die gi mkn ice cream kat iceroom....hehehe...walaupon tgh batuk2 tpt nak mkn jugak heheeh



@as mkn yg ni "Passion fruit & manggo Snow ice"


@aku mkn yg ni "Black Knight-Black sesame snow ice"

Music



 
 Cinta 3 Segi-Aimi Kahar

 Kau Bernama Seri-Aimi Kahar

Keindahan Pantai-Aimi Kahar

Wednesday, September 15, 2010

Raye...ape itu Raye?..so damn boring about my hari raya...maybe just 1st day raye im happy..after then mmg cam hampeh....apsal lah family aku x hargai makne hari raye..bagi aku hari raye mcm hari2 biase je..no something special....& no meaning too..try to find out something makes me happy but still macam S***....parents aku yg susah nak bwk bincang...i`m so sad....arrggghhh....mmg xmenarik hari raye....luck for me sbb ade sibling sporting..leh membahagiakan aku...ahh...pening ahh family aku ni..nak ikut kehendak mereke je..sampai bila?sampai mati?ade sikit picture2 sebelum raya & semasa raye..try too create suasana menyambut raya...tapi semua mcm..........



Pak Ngah & family